Teollisuus kasvaa Varsinais-Suomessa huimaa tahtia, ja pian työvoimasta saattaa olla jopa ­pulaa. Kaarinan Kehitys reagoi haasteeseen ­palkkaamalla riveihinsä työllisyyskoordinaattorin.


Varsinais-Suomen teollisuus on hyvässä vireessä. Meri- ja autoteollisuus, rakentaminen sekä lääketeollisuus ovat nousussa, ja alueella tarvitaan arviolta 30 000 uutta työntekijää lähivuosien aikana.

Kaarina saa osansa maakunnan imusta. Esimerkiksi telakan kotimaisten toimitusten arvosta peräti 16 prosenttia sataa kaarinalaisten yritysten laariin. Tämä tarkoittaa Kaarinalle uusia työpaikkoja, mutta myös pulaa osaavasta työvoimasta.

Kaupungin johto kyläilee yrityksissä

Positiivisesta rakennemuutoksesta saadaan paras hyöty irti Kaarinan kaupungin, Kaarinan Kehityksen ja yritysten tiiviillä yhteistyöllä.Joustavana toimintaympäristönä tunnettu Kaarina luo uusia liiketoiminnan mahdollisuuksia sekä tukee vanhoja yrityksiään kaavoitus- ja liikenneratkaisuilla.

”Kaarinan kaupunki pyrkii aktiivisesti olemaan läsnä yrittäjien arjessa. Kaupunginjohtaja Harri Virta ja kaupunginhallituksen puheenjohtaja Matti Alander kiertävät yrityksiä yritysasiamiesten kanssa, jotta näiden toiveet menevät suoraan perille”, kertoo Kaarinan Kehityksen toimitusjohtaja Jytta Poijärvi-Miikkulainen.

”Harrin ja Matin voi oikein mielellään kutsua vierailulle! Se onnistuu vaikka minun kauttani”, hän lisää.

Kaarinan Kehitys tukee työnantajia muutosten keskellä. Kehityksen yritysasiamies ja työllisyyskoordinaattori jalkautuvat myös jatkossa yrityksiin. Sen lisäksi Kehitys järjestää aiempaan tapaan muun muassa erilaisia aamukahvitilaisuuksia, valmennuksia ja koulutuksia yrittäjien tarpeiden mukaisesti.


Kaarinan Kehityksen asiantuntevan trion (yllä) muodostavat Irina Lindroos, Jytta Poijärvi-Miikkulainen ja Maria Haapanen. www.kaarinankehitys.fi

Kaarinan Kehitys vahvistui yritysasiamies-työllisyyskoordinaattorilla

Kaarinan Kehityksessä aloitti uusi yritysasiamies, työllisyyskoordinaattori Irina Lindroos. Irina on aiemmin työskennellyt Varsinais-Suomen TE-toimiston työnantaja- ja yrityspalveluissa yritysneuvojana.

Nyt hän jakaa osaamistaan auttamalla kaarinalaisyrityksiä työvoiman löytämisessä. Yrittäjät voivat olla itsekin häneen yhteydessä missä tahansa yritystoimintaan liittyvissä asioissa.

Lisävoimia koulutuksilla ja palkkatuella

Irinan mukaan työttömyys on vähentynyt kaikissa ammattiryhmissä.

”Kaarinassa oli helmikuussa kuitenkin reilu 1000 työtöntä työnhakijaa. Työvoiman kysynnän ja tarjonnan kohtaanto-ongelmaan voidaan vaikuttaa muun muassa erilaisten koulutusten avulla”, yritysasiamies tietää.

Työnantajan kannattaa hyödyntää TE-toimistojen myöntämää palkkatukea työttömän työntekijän palkkaamisessa. ”Yritysten kannattaa myös suhtautua positiivisesti työkokeilijoihin ja eri oppilaitosten harjoittelijoihin”, Irina lisää.

Nuoria houkutellaan kampanjalla

Lounais-Suomen työvoimapulaan vastataan Töihin tänne -kampanjalla. Kampanjassa ELY-keskus, Varsinais-Suomen Liitto, alueen yritykset, kunnat ja oppilaitokset houkuttelevat 18–35-vuotiaita nuoria maakuntaan esittelemällä alueen vetovoimatekijöitä. Kampanjaan voi tutustua osoitteessa www.töihintänne.fi.