Pikaruokaa valitessa kannattaa muistaa, että perinteinen grillipihvi on sentään pihvin makuinen. Raikas ilma ja ruoan tuoksu tarjoilevat matkalaiselle aterian. Kun sen saa vielä nauttia mökkimäisissä puitteissa, tulee hyvä mieli ja jaksaa taas. Vanhanaikaiset grillit alkavat olla harvinaisia, mutta jokunen löytyy vielä.

Sepen Grillin rakensi aikoinaan Seppo Lehtonen, jonka palvelukseen Marjo Vihervä astui jo 30 vuotta sitten työskenneltyään alalla aiemminkin. Oltuaan välillä toisaalla, on hän nyt pyörittänyt yritystä miehensä Esko Vihervän kanssa jo liki 20 vuotta. Myös tytär työskentelee grillillä. Työmatka on pariskunnalla vain kivenheiton mittainen, sillä koti kuuluu kutakuinkin samaan tonttiin.

Annokset ovat originelleja

Suosituimman annoksen paikkaa pitää aina alkukantainen makkaraperunat, joka tunnetaan myös Kunnon Satsina, mutta Sepen Bravo on kova haastaja niittäen mainetta ympäri Suomen. Sitä haetaan kaukaa, mutta jos tiskillä tokaisee, että Mul Kans on tilaus eri ja annoksia ne ovat Sattumatkin. Tuote nimeltä Sepen Sattuma herätti aikoinaan kovasti huomiota ja myi hyvin, joten hauskoista nimistä tuli käytäntö.

Lähiruoka on mukana menussa

Sepen Grillillä palvelee neljä vakituista työntekijää. Kaksi tyttöä jatkavat, kunnes pääsevät kouluun. Lisäksi palveluksessa on kesätyöntekijöitä. Kesäisin ihmiset liikkuvat enemmän. Tavarantoimituksia saapuu Kesprolta kerran viikossa, mutta pari kertaa on yleensä haettava täydennystä. Lisäksi hyödynnetään paikallisia pienyrittäjiä. Sämpylät saadaan naapurista ja lihat Liedosta sekä Perniöstä. Asiakaskunta koostuu enimmäkseen työmiehistä.

Maita ja mantuja

Takapihalla sijaitsee aitaus, jossa voi pitää kanoja ja niitä on jälleen tulossa. Viime vuonna oli kukkokin ja toisinaan on nähty myös kaneja. Lisäksi Vihervät ovat kasvattaneet rottweilereita yhtä pitkään kuin pitäneet grilliä. Nytkin kotona kasvaa neljä pentua, mutta niitä on jo kyselty paljon. Tyttärellä puolestaan on hevostalli. Tanjalta tulee Krossin päivään jälleen poni, jolla voi ratsastaa. Aiemmin lapsia on kyyditetty myös koiravaljain.