Krossi houkuttelee sekä paluumuuttajia että uusia tulokkaita. Alueelle perinteisten rakennus- ja tekniikka-alan yritysten ohella erityistä lisävahvistusta on Krossissa kuluneen vuoden aikana ­saanut hyvinvointi- ja sosiaalialojen palvelutarjonta.

Sinfoniettan toimitilat Krossissa

Sinfonietta

Sinfonietta Oy aloitti hyvinvointikeskustoiminnan tämän vuoden alussa Konemestarinkadulla. Viisi ihmistä työllistävä kohtaamispaikka tarjoaa monipuolisia hyvinvointipalveluja kaiken ikäisille ihmisille. Julia Radko ja Irina Viitanen kertovat, että yrityksestä saa kosmetologin, terveysalan jalkahoitajan, hierojan ja parturi-kampaajan palveluja. Lisäksi tarjolla on tanssiliiketerapiaa ja energiahoitoja sekä virikkeellistä kerhotoimintaa ikäihmisille. Viimeisimpänä palveluna Sinfonietta aloitti neuvontapalvelut ukrainalaisille.

Suloavun toimitilat Krossissa

Suloapu

Vuoden vaihteessa toimintansa aloittaneesta Suloavusta tuli merkittävä lisä Disne Siivouspalvelujen palvelutarjontaan. Suloapu on monipuolista, henkilökohtaista arjen apua vanhuksille, perheille tai kenelle tahansa sitä kaipaavalle. Suloavun brändijohtaja Nellie Inkinen kuvailee, että palvelu voi olla esimerkiksi pienten kodinaskareiden tekemistä, kaupassakäyntiä tai ulkoiluapua. Ne ovat kotitalouspalveluja, joista saa kotitalousvähennyksen. Suloavun toimintaa varten Disne Siivouspalveluilla on sosiaalipalvelutuottajan lupa.

Kalevalainen jäsenkorjaaja työssään Krossissa

Kalevalainen jäsenkorjaaja

Huhtikuussa kalevalaiseksi jäsenkorjaajaksi valmistuva Susanna Rågel on avannut vastaanoton Hallimestarinkadun varteen. Hän kertoo, että opiskelu kalevalaiseksi jäsenkorjaajaksi kestää runsaat kolme vuotta, ja kyseessä on Kansanlääkintäseura ry:n valvoma hoitomuoto, jossa kehon pehmytkudoksia, kalvorakenteita ja niveliä käsitellään kivuttomalla mobilisaatio­tekniikalla. Hoitomuoto sopii kaikenikäisille ja siitä voi saada avun moniin tuki- ja liikuntaelinvaivoihin kuten esimerkiksi selkävaivoihin ja erilaisiin virheasentoihin.

Tietopalvelu Finlandin toimitilat Krossissa

Tietopalvelu Finland

Tietopalvelu Finland Oy muutti viime keväänä Krossiin. Yrittäjä Hannu Haapaniemi toteaa kotiinpaluun 25 vuoden jälkeen sykähdyttäneen, kun sopiva toimitila loistavalla sijainnilla löytyi. Vuonna 1987 perustettu ja 9 ihmistä työllistävä Tietopalvelu tarjoaa ammattimaisia tulostus- ja esitystekniikkaratkaisuja yrityksille täydellä ylläpidolla, päätuotemerkkeinä Sharp ja Epson. Haapaniemi korostaa perheyrityksen valtteja olevan vankka osaaminen ja palvelualttius. Toimipisteet löytyvät myös Helsingistä, Tampereelta ja Oulusta.

Turvasecin toimitilat Krossissa

Turvasec

Krossista käsin toimiva Turvasec Oy on erikoistunut turvatekniikkaan. Yrittäjä Niko Laukkanen kertoo, että Turvasecin keskeisimpiä palveluja ovat porttien ja aitojen rakentaminen sekä kameravalvonnan ja hälytysjärjestelmien asennukset, huollot ja ylläpitopalvelut. Rakentamis- ja vartiointipalveluissa on mukana luotettavia yhteistyökumppaneita. Turvasec toimittaa myös kulunvalvonta- ja palohälytysjärjestelmiä sekä ammattikäyttöön suunniteltuja radiopuhelimia. Turvasecin palvelut on suunnattu ensisijaisesti yritysasiakkaille.

Turun LVI-asennuksen toimitilat Krossissa

Turun LVI-asennus

Turun LVI-asennus Oy muutti viime kesänä Krossiin Turun Itäharjulta. Yritys tekee kaikkia alan töitä hanojen vaihdoista mittaviin linjasaneerauksiin. Erikoisosaamista ovat myös kaikki ilmanvaihtotyöt sekä ilma-, ilma–vesi- ja maalämpöpumppujen asennukset sekä huollot. Toimitusjohtaja Seppo Nieminen kuvailee, että toimitila Hallimestarinkadun varrella on varsin käytännöllinen. Sijainti on liikenteellisesti erinomainen, kun 20 ihmistä työllistävän yrityksen pääasiallista toiminta-aluetta ovat Turku ja sen ympäristökunnat.