Krossi houkuttelee yrityksiä ja yrittäjiä. Viimeisimmät tulijat vahvistavat entisestään rakentamisen palvelutarjontaa ja alueelle on lisäksi kotiutunut esimerkiksi kalastustarvikeliike, painotalo ja jäätelötehdas. Uudet tuulet puhaltavat myös parissa jo ennestään tutussa yrityksessä.
Ruoto Mega Storen myymälä Krossissa

Ruoto Mega Store

Ruoto Oy avasi helmikuussa Krossikeskukseen Suomen suurimman kalastus- ja metsästystarvikeliikkeen. 1350-neliöisen myymälän valikoimissa on myös venetarvikkeita, erityisesti kalastukseen liittyvää elektroniikkaa. Myymälä on avoinna kaikkina viikonpäivinä. Monille alan harrastajille tuttu myymäläpäällikkö Markku Luoma kertoo, että Ruoto kiinnostui Krossista loistavan sijainnin takia. Asiakkailta tullut palaute on ollut erinomaista ja osoittaa, että tällaista erikoisliikettä on odotettu seudulle.

Puustellin myymälä Krossissa

Puustelli

Puustellin myymälä tuli Krossikeskukseen puolitoista vuotta sitten. Yrittäjä Mika Silen kertoo, että hän selvitti yhtiökumppaninsa Sami Riskin kanssa tarkkaan, mihin myymälä kannattaisi perustaa. Valinta oli oikea, sillä myyntitavoitteet ovat ylittyneet reilusti. Yrittä­jien­ lisäksi myymälä työllistää neljä myyjää. Puustelli on täyden palvelu myymälä. Sieltä saa avaimet käteen -periaatteella täydelliset keittiöpaketit, joissa on kaikki tarpeellinen kuten keittiökoneet, altaat, hanat ja valot.

Bike & Boat Worldin myymälä Krossissa

Bike & Boat World

Krossin uusiin liikkeisiin kuuluu Bike & Boat World, joka muutti Autoilijankadulle Turusta maaliskuussa. Yrityksen tuotevalikoimissa on muun muassa monen merkkisiä moottoripyöriä, veneitä ja mönkijöitä. Myymäläpäällikkö Petri Romu kuvailee, että liike myy kokonaisvaltaista palvelua, johon kuuluvat myös huollot. Myymälässä työskentelee 14 alan ammattilaista. Muuton myötä myymälä sai entistä paremman sijainnin ja isomman piha-alueen veneille. Liiketilaa parannetaan vielä mittavalla remontilla.

Jesse's Kitchenin ravintola Krossissa

Jesse’s Kitchen

Lounasravintola Jesse’s Kitchen tuli marraskuussa MacGregorin kiinteistöön. Yrittäjä Jesse Söderlund kertoo, että kaikille avoin 90-paikkainen ravintola on saanut todella hyvän vastaanoton. Nyt ulkopuolisia asiakkaita käy jopa enemmän kuin MacGregorin henkilökuntaa. Jesse’s Kitchenistä saa myös aamupalan ja lounaassa on panostettu erityisesti runsaaseen salaattipöytään sekä tuoreisiin kasviksiin. Kolme alan ammattilaista työllistävä yritys tarjoaa myös catering-palveluja ja järjestää kokkikouluja.

Serimanin painotalo Krossissa

Seriman

Painotalo Seriman muutti Krossiin vajaa vuosi sitten Liedon Tuulissuolta. Toimitusjohtaja Timo Mannonen kertoo, että Kaarinaan houkuttelivat hyvä sijainti ja paremmat toimitilat Rakentajantien varressa. Pitkään alalla toimineen yrityksen tyypillisiä tuotteita ovat esitteet, teipit ja käyntikortit. Palveluihin kuuluvat myös teippaukset ja tekstiilipainatukset. Monista muista painotaloista Seriman erottuu silkkipainatuksilla, teollisuuden painotuotteiden valmistuksella ja muovipainatuksilla.

Leipomo Krossin myymälä Krossissa

Leipomo Krossi

Noin vuosi sitten Leipomo Krossissa vaihtuivat isännät, ja uudet tuulet alkoivat puhaltaa. Yksi kolmesta omistajasta on Tibor Kis. Hän kertoo, että leipomossa panostetaan vahvasti tasaiseen laatuun ja kaikki leivotaan käsin ilman lisäaineita. Noin 95 prosenttia on tuotteista laktoosittomia ja suurin osa leivistä luomua. Leipomon erikoisuutena on kookos- ja vaniljatäytteinen Kristallipitko. Nyt leipomo on avoinna myös lauantaisin. Edullinen keittolounas on tarjolla edelleen kaikkina arkipäivinä.

Hohdepinnoituksen toimitilat Krossissa

Hohdepinnoitus

Hohdepinnoitus on viisivuotias yritys, joka on erikoistunut kylpyhuoneiden huoltoihin ja nanopinnoituksiin. Toimitusjohtaja Jere Hedman kuvailee, että nanopinnoituksella kaakelit ja saumat käsitellään likaa hylkiviksi, mutta pinnoitus ei tee laattoja liukkaiksi. Ennen pinnoitusta laatoille ja saumoille tehdään perusteellinen puhdistus ja tarvittavat korjaukset. Nanopinnoitus sopii myös esimerkiksi kivitasoille, lasioville ja keraamisille liesille. Nanopinnoituksilla on viiden vuoden takuu.

POPS!:in hedelmäisiä ja marjaisia ice popseja

POPS!

Jäätelötehdas POPS! on toiminut Krossissa jo neljä vuotta. Yrittäjät Hannamari Nurkkala ja Piia Pöllänen valmistavat siellä etenkin muualla maailmassa hyvin tunnettuja Ice Pops -jäätelöitä. Ne syntyvät käsityönä eksoottisista hedelmistä tai marjoista ilman lisäaineita. Kaikki jäätelöissä käytetyt marjat ovat kotimaisia ja tulevat lähiseudulta. POPS!-jäätelöitä on myynnissä muun muassa ravintoloissa ja kahviloissa sekä tehtaanmyymälässä. Niitä voi tilata myös omiin juhliin tai yritysten tilaisuuksiin.

Turun Rakennussaneerauksen toimitilat Krossissa

Turun Rakennussaneeraus

Krossista käsin toimiva Turun Rakennussaneeraus on vasta pari vuotta sitten perustettu yritys, mutta yrittäjä Jani Niemellä on alan kokemusta yli 20 vuoden ajalta. Yritys tekee remontteja laidasta laitaan, mutta Niemen mukaan tällä hetkellä keittiöiden kalusteasennukset sekä sauna- ja kylpyhuonetilojen remontit työllistävät eniten. Kalusteasennuksissa yritys tekee tiivistä yhteistyötä Charmia-keittiöiden kanssa. Turun Rakennussaneeraus työllistää viisi ihmistä ja käyttää muutamia aliurakoitsijoita.

Rengas Turun toimitilat Krossissa

Rengas Turku

Automestarinkadulla toimiva Rengas Turku Oy sai viime keväänä 360 neliötä lisää toimitilaa. Toimipisteen päällikkönä toimiva Riku Lehmussaari kertoo, että lisätilan tarve tuli asiakkaiden kasvaneesta renkaiden säilytyspalvelun tarpeesta. Laajennus toi lisäpaikkoja noin 500 asiakkaan rengassarjoille. Samalla tuli lisää asennuspaikkoja, jotta yritys pystyy vastaamaan nopeammin asiakkaiden rengas- ja autonhuoltotarpeisiin. Nyt rengasasennuspisteitä on seitsemän ja autohuollossa neljä nosturipaikkaa.