Pirilän Kukkatalo on parissa vuodessa lunastanut paikkansa Krossin monipuolisessa palvelutarjonnassa. Nyt puutarhamyymälässä on taas alkamassa vilkas sesonki, kun puutarhanhoito kiinnostaa ihmisiä entistä enemmän.
Kukkatalon myymälässä on noin 1600-neliöiset kasvihuoneet ja samankokoinen taimitarha. Myymälä on avoinna kaikkina viikonpäivänä, ja valikoimissa on lähes kaikkea, mitä viherpeukalot kaipaavat.

Myymälävastaava Marjo Kankare-Kämäräinen kertoo, että Pirilän Kukkatalo kasvattaa valtaosan tuotteistaan omilla puutarhoillaan Raisiossa ja Tuusulassa. Yrityksessä on panostettu vahvasti myös hyvään asiakaspalveluun. Henkilökunta esimerkiksi pakkaa asiak­kaiden ostamat tuotteet aina tarvittaessa.

Koronasta uutta potkua puutarhanhoitoon

Runsaat kaksi vuotta kestänyt korona-aika näkyy myös Kukkatalossa, kun kotien ja puutarhojen ehostamiseen tuli ihan uutta potkua.

– Satsaukset puutarhanhoitoon lisääntyivät paljon, kun ihmiset siirtyivät etätöihin ja lopettivat matkustelun. Se on näkynyt etenkin kevät- ja kesäsesongeissa, jotka ovat olleet todella kiireisiä, Kankare-Kämäräinen kuvailee.

– Vilkastuminen on näkynyt kaikessa kysynnässä, mutta suurimman kiinnostuksen kohteena ovat ehkä olleet monivuotiset kasvit ja hyötykasvit. Yhä useammin ihmiset haluavat itse kasvattaa jotain syötävää. Varsin suosittuja ovat olleet esimerkiksi pensasmustikka, tomaatti ja chili.

Lämpimät kelit vauhdittavat aloitusta

Kevään keleistä riippuu paljon, miten puutarhakausi pääsee vauhtiin.

– Näihin aikoihin taimistokausi alkaa yleensä olla parhaimmillaan, ja kaikenlaista kesään liittyvääkin on jo myynnissä, Kankare-Kämäräinen sanoo.

– Istutukset voi aloittaa silloin, kun päivät ovat mukavan lämpimiä. Jos on yöpakkasia, kasvit pitää tietysti suojata yöksi. Aikaisin istuttamisen etuna on, että kasvit ehtivät kasvaa kesän aikana mahdollisimman isoiksi ja niistä on iloa pitkään.