Maria Joukanen esittelee Krossikeskuksen Lidlin yhteyteen hiljattain avattua Outlet-myymälää. Se on Varsinais-Suomessa ainoa laatuaan ja outletin valikoima täydentyy uusilla tuotteilla joka viikko.


Krossikeskuksen uusittu parkkipaikka oli omiaan nostamaan Lidlin asiakasmääriä. Elintarvikekauppa haalii asiakkaitaan hyvien liikenneyhteyksien ansiosta niin Turusta, Kaarinasta kuin muiltakin lähiseudun paikkakunnilta.


Hedelmien ja vihannesten tuoreus, monipuolinen valikoima, kilpailukykyiset hinnat sekä ajan hermolla oleminen ovat Lidlin aluepäällikkö Kalle Korpelan mukaan syynä siihen, miksi yritys menestyy niin Krossissa kuin muuallakin Suomessa.

– Valikoimamme on alkuvuosista muuttunut ja monipuolistunut hurjasti. Toki sekin on selvää, että kahden suuren toimijan oligopolissa dynaamiselle haastajalle on yleensä aina paikkansa, Korpela hymyilee.

Krossissa homma lähti rullaamaan hyvin heti tammikuussa 2017, jolloin myymälä avasi ovensa. Siitä huolimatta todelliseen lentoon on päästy sen jälkeen, kun Krossikeskuksen iso remontti valmistui viime kesänä.

– Ensiarvoisen tärkeää oli pihan ja pysäköintialueen selkiytyminen, koska lähestulkoon kaikki asiakkaamme saapuvat meille autolla. Pysäköintipaikan ahtaus haittasi viime keväänä merkittävästi, mutta nyt olemme saaneet vanhatkin asiakkaat takaisin, Korpela iloitsee.

Ruokakulttuuria ulkomailta

Vaikka Lidlin myymälät ovat keskenään hyvin samanlaisia mitä tuotevalikoimaan tulee, nostaa Korpela esiin kuitenkin vaihtuvat teemat.

– Lidlissä voi tutustua esimerkiksi muiden maiden ruokakulttuureihin säännöllisesti toteutettavien teemojen kautta, hän vinkkaa.

Krossikeskuksen Lidl työllistää tällä hetkellä 22 työntekijää.

Asiakkaita ympäri Varsinais-Suomea

Kaarina on siinä mielessä poikkeuksellisessa asemassa, että keskikokoisesta kaupungista löytyy kaksi Lidl-myymälää: toinen keskustasta ja toinen Krossikeskuksesta.

Korpelan mukaan keskustan Lidl on selvästi ”kaarinalaisten myymälä”, kun taas Krossin asiakaskunta on pirstaloituneempi.

– Krossikeskuksen sijainti yhden Turun vilkkaimmin liikennöidyn valtaväylän varrella on omiaan tuomaan meille asiakkaita monilta eri paikkakunnilta.