Kesäkauden ulkokalustevalikoimaa ovat inspiroineet sekä eksoottiset aavikot että kotoinen meri. Krossin Jyskin Artturi Sehorin ja Saana Laivo opastavat asiakkaita tarvittaessa myös sesongin rentouttavimmissa lepotuoliasennoissa.


Jysk avasi pelin kesäsesongissa tuomalla ulkokalusteet myyntiin jo maaliskuussa. Krossin myymälässä uskotaan, että kepeys ja toiminnallisuus ovat tärkeitä tekijöitä kalustevalinnoissa.


Kesäkalustesesongin avainsanoja ovat keveys, toiminnallisuus ja luonnonmateriaalit. Näin uskoo Jyskin markkinointipäällikkö Riikka Leskinen, jonka mukaan Krossikeskuksen vetovoima on kasvanut viimevuotisen remontin myötä.

– Se näkyy meillä muun muassa asiakasmäärien kasvuna.

Jysk on yksi keskuksen pitkäaikaisimmista myymälöistä, sillä se avasi ovensa saariston valtaväylän varrella vuonna 2002. Tällä hetkellä myymälä työllistää kymmenen henkilöä.

Kolmella trendillä kesään

Kesäkalustamisessa Jyskissä luotetaan alkavana suvena kolmeen trendiin: Harmonyyn, Sunbakediin ja Nordic Lightiin. Harmonyssa kantava teema on mukavuus yhdistettynä rauhaan, kun taas Sunbaked on eksoottisten aavikoiden inspiroima trendi.

– Väripaletin keltaisen, oranssin ja ruskean poltetut sävyt ovat saaneet inspiraationsa elinvoimaisesta auringosta, Leskinen kertoo.

Nordic Light puolestaan vie luonnon ja meren ääreen.

– Vaalea puu ja bambu, lehtiaiheiset printit, värjätty lasi ja vohvelityyliset tekstiilit tuovat trendiin eloisuutta, Leskinen tarkentaa.

Kesäsesonki alkoi jo maaliskuussa

Jysk toi parveke- ja pihakalusteet myyntiin jo aikaisin, maaliskuun puolivälissä.

– Kevätauringon ja lämpenevien ilmojen myötä on luonnollista suunnitella kesää. Kauden juhliin varaudutaan miettimällä esimerkiksi sateen varalta tarvittavaa paviljonkia tai lisäistumapaikkoja pinottavien tuolien avulla.

Jyskissä ollaan huomioitu, että kodin tyyli halutaan kesällä tuoda myös ulkotiloihin.

– Yhdessä vietettyyn aikaan ja oleskeluun pihalla halutaan panostaa. Yhä useammin perinteisen pöytäryhmän lisäksi mietitään isompia kokonaisuuksia oleskeluryhmien, aurinkovuoteiden ja katosten kautta, Leskinen sanoo.