Krossin Viherkoski on täyden palvelun venetalo, jonka tietotaidon turvin kaarinalaiset ovat seilanneet jo lähes 50 vuotta. Viherkoski tarjoaa palveluita veneiden myynnistä huoltoon, kuljetukseen ja säilytykseen.


Venetalo Viherkoski on lähes puolen vuosisadan aikana ankkuroinut asemansa kaarinalaisten merenkävijöiden tukikohtana. Venemyynnin lisäksi veneilijä saa Viherkoskelta täyden ylläpidon ympäri vuoden. Keväällä tehdään asennukset, huollot ja myrkkymaalaukset. Veneet kuljetetaan ja lasketaan vesille asiakkaan puolesta. Syksyllä kulkupelit vastaavasti nostetaan, huolletaan ja laitetaan talvikuntoon. Viherkoski tarjoaa myös talvisäilytystä.

”Hyvä palvelumme erottaa meidät kilpailijoista. Ajattelemme aidosti asiakkaan etua. Koitamme aina löytää asiakkaan kannalta halvimman ja mukavimman vaihtoehdon ja autamme vaikka tilaamaan osia muualta tai palauttamaan muualle”, kertoo Kristiina Viikari Viherkoskelta.

Perämoottoreiden erikoisasiantuntija

Venetalo tunnetaan pitkästä historiastaan perämoottoreiden asiantuntijana. Aloitusvuodestaan 1969 lähtien yritys on toiminut Yamahan merkkihuoltamona. Sittemmin se on laajentanut kaikkiin merkkeihin, ja liikkeessä tehdään nyt myös Hondan viralliset merkkihuollot.

Venetalo Viherkoski palveli vuosikymmenet Kuusistossa Saaristotien varressa. Vuonna 2008 myymälä siirtyi Krossiin, mistä saaristoliikenne kulkee edelleen vilkkaana ohi. Kristiina Viikari kehuu sijaintia, josta on helppo palvella koko Turun saaristoa. Kaarinassa asuu paljon merihenkistä väkeä, mutta asiakkaita virtaa kauempaakin aina Helsingistä ja Raumalta saakka.

Huoleton kesäretki vuokrapelillä

Liikkeessä myydään uusia sekä käytettyjä veneitä. Lisäksi myymälässä hoituu välitysmyynti yksityishenkilön puolesta. Menopeliä ei tarvitse omistaa voidakseen nauttia merituulen tuiverruksesta. Viherkosken yhteydessä toimiva Jetrent vuokraa veneitä ja vesijettejä eri pituisiksi ajoiksi.

”Vesijetillä voi tehdä vaikka päiväretken Turun saaristoon. Jettiin saa vuokrauksen yhteydessä käyttökoulutuksen. Monet myös haluavat huolettoman vuokraveneen viikon kesäloman ajaksi pidemmälle reissulle”, Kristiina tietää.

Piipahda Venetalo Viherkoskella osoitteessa Autoilijankatu 31.