A-Katsastus Kaarina laajensi palveluitaan ­maalta merelle. Asemalta saa nelipyöräisiin kaikki mahdolliset palvelut, mutta tästä ­keväästä­ lähtien myös veneilijät ovat voineet rekisteröidä kulkuneuvonsa A-Katsastuksessa.


A-Katsastus on seissyt yli 30 vuotta samalla paikalla Krossissa. A-Katsastus on laaja asemaketju, mutta paikallisella hallilla palvelevat samat tutut kasvot.

A-Katsastuksesta saa auton rekisteröintiä ja katsastuspalvelua kaikkiin ajoneuvoluokkiin. Lisäksi katon alla toimii kaupungin ainoa Ajovarman toimipiste, jossa siis hoidellaan lupa- ja ajokorttiasioita.

Maaliskuun alusta lähtien A-Katsastus on tehnyt venerekisteröintejä. Uusi palvelu otettiin käyttöön rannikon A-asemilla. Krossissa valmistaudutaan jo loppukeväällä koittavaan sesonkiin ja toivotaan, että veneilijät löytävät uuden palvelun.

Asiantunteva katsastus luo ajoturvallisuutta

Katsastusaseman esimies Kari Martinantti kertoo, että vaikka jokaisen autonomistajan on ostettava katsastuspalvelua tasaisin väliajoin, katsastusala on erittäin kilpailtua.

”Kilpailemme huomioimalla asiakkaan ja palvelemalla nopeasti ja joustavasti. Työn on oltava aina tasalaatuista, jotta asiakkaat palaavat. Asiakas voi valita, tuleeko hän katsastukseen mukaan vai jääkö hän toimiston puolelle kahville. Kummassakin tapauksessa katsastaja käy prosessin asiakkaan kanssa pikaisesti läpi. Tarkastelemme myös ennakoivasti huollon tarvetta eli huomautamme, mitä remontteja on tulossa lähitulevaisuudessa”, Kari sanoo.

Hän lisää, että asiakkaalle täytyy selittää ymmärrettävästi auton mahdolliset viat. Pohjimmiltaan katsastajat ovat turvallisuuden ja ympäristön asialla.

”Etteivät öljyt tipu ja että kanssaliikkujat pysyvät turvassa”, Kari selventää.

Hoida katsastus Kevät­tuuletuksessa

Katsastusaseman ympäristöön on vuosien aikana puhjennut paljon elämää. A-Katsastus sijaitsee vilkkaan teollisuusalueen ytimessä osoitteessa Hallimestarinkatu 14. Krossin Kevättuuletuksen vuoksi A-Katsastus pitää ovensa auki poikkeuksellisesti lauantaina 21.4. Markkinatori kootaan aseman pihalle, ja katsastukset pyörivät koko päivän drive in -periaatteella.

”Jätä avaimet, mene markkinoille ja hae auto, kun kerkeät”, esimies neuvoo.