Krossin Ilmatalo tarjoaa monipuolisen valikoiman ilmanvaihto- ja lämmitysjärjestelmien tarvikkeita tunnetuilta kotimaisilta ja ulkomaisilta valmistajilta. Myymälän palveluja käyttävät rakentajat, remontoijat, sekä huolto- ja asennusliikkeet kaikissa ilmanvaihtoon liittyvissä asioissa.

Ilmataloa voi helposti kutsua ilmanvaihdon asiantuntijuuden mekaksi. Jo 30 vuoden ajan Ilmatalon missiona on ollut jakaa tietoa asumisen ilmanvaihdon tärkeydestä. “Terveellinen sisäilma on hyvinvoinnin kannalta ratkaisevassa asemassa, sillä ihminen viettää jopa 90 % ajastaan sisätiloissa ja hengittää tuhansia litroja ilmaa päivässä”, kertoo Ilmatalon omistaja Jouni Lehtonen. Ilmanvaihdolla luodaan rakennukseen terveellinen ja viihtyisä sisäilma.

Asiantuntijamyymälän pyörittäminen yhden miehen voimin onnistuu alalta hankitun pitkäaikaisen kokemuksen turvin sekä osaavien yhteistyökumppanien ansiosta. Tyypillisimmät Ilmatalon asiakkaat tulevat Jounin mukaan huolto- ja asennusliikkeistä sekä jonkin verran liikkeessä käy myös yksityisasiakkaita. Ilmatalon erikoisosaamisaluetta ovat ilmanvaihtokoneiden ja huippuimureiden moottorit. Jouni paljastaa myös yhden mielenkiintoisen erikoistuotteen, jota etenkin Ilmatalon verkkokaupasta on tilattu ahkerasti. Se on musta ilmanvaihtoventtiili, jota kysytään erityisesti saunoihin. Lähiaikoina valikoimiin tulee myös ruskeat lämpökäsiteltyyn puuhun sopivat venttiilit.

Modernit ratkaisut ilahduttavat

Kodinkoneiden toimintavarmuuden lisäksi asukkaille on yhä tärkeämpää tuotteen ulkonäkö. Rivitalo- ja kerrostaloasukkaat ovat usein harmitelleet vanhanaikaisia keittiön talotuulettimia, kertoo Jouni. Vaikka keittiötä on muuten uusittu, ollaan jouduttu tyytymään vanhaan tuulettimeen, koska siitä ohjataan talon muutakin ilmanvaihtoa, hän kertoo. Nyt Ilmatalon valikoimiin on tullut talotuuletinkupujen tilalle sopivia tyylikkäitä Smart-liesikupuja. Näin keittiöremontti voidaan tehdä liesituuletinta myöden onnistuneesti, modernilla ilmeellä ja samalla säästää energiaa sekä parantaa sisäilman laatua, iloitsee Jouni.

Huollon tärkeyttä ei sovi unohtaa

Jouni haluaa muistuttaa Ilmanvaihdon suodatinten säännöllisen vaihdon tärkeydestä sekä ilmanvaihtokanavien puhdistuksesta. Myös laakerivikaiset puhallinmoottorit on syytä vaihtaa uusiin ajoissa. Vain huoltamalla ilmanvaihtolaitteet toimivat niin kuin niiden pitää. Monet omakotitalojen omistajat ovat Jounin sanojen mukaan nyt unohtaneet säännöllisen huollon. Ilmanvaihtoasioissa Ilmatalo voi auttaa, sillä sen palveluihin kuuluu myös ilmanvaihdon säädöt, mittaukset ja nuohoukset, Jouni muistuttelee. Ilmatalo palvelee Kaarinan Krossissa osoitteessa Konemestarinkatu 5.

Huoltovastuu yllättää monet rivi- tai kerrostaloasukkaat

Katupöly ja siitepöly kertyy kodin ilmanvaihdon suodattimiin. Korvausilmaventtiilien tai ilmanvaihtokoneen suodattimet tuleekin siksi huoltaa säännöllisesti. Moni kerros- tai rivitalossa asuva ei tiedä, että korvausilmaventtiilin suodattimen huolto kuuluu asukkaan vastuulle. Ilmatalosta löydät suodattimet sekä neuvot niiden vaihtoon.