Kevät on käynnistynyt todenteolla ja Krossiin valmistuvassa Pihakauppa-myymälässä on valmistauduttu kauden sesonkiin. Myymälä on pieniä viimeistelyjä vaille valmis toivottamaan Turun seudun puutarhurit tervetulleiksi ostoksille Krossiin. Verkkokauppa palvelee koko Suomea.

Pihakauppa on Simo ja Karita Kauppilan vuonna 2009 perustama verkkokauppa. Pihakauppa.fi myy puutarhatarvikkeita ja työkaluja; Nyt toiminta on laajentunut. Uuden myymälän avajaiset ovat jo ovella. Krossin Kevättuuletus -tapahtumassa asiakkaat pääsevät tutustumaan uuteen myymälään, joka tarjoaa nyt myös suunnittelua puutarhan rakentamiseen useiden yhteistyökumppaneidensa avustuksella. Puutarhasuunnittelussa pääpainona ovat erilaiset vesialtaat ja suihkulähteet. Pihakauppa on myös Biolanin valtuuttama Ekomestari asiantuntija, joka tarjoaa laadukkaat kompostit ja jätevesiratkaisut. Pihakauppa myös opastaa näiden käytössä.

Keväällä puutarhassa riittää puuhastelua

Kevät on kiireistä aikaa, niin puutarhureille kuin Kauppiloillekin. Kauppilat ohjeistavat, että kevään korvilla on hyvä aloittaa tarvittavat kylvöt ja kaluston huolto. Oksien leikkaukset pitää hoitaa jo varhain keväällä, koska puiden nestevirtaus alkaa jo varhain valon lisääntyessä. Sesonki alkaa tavallisesti helmikuun alussa jolloin aikaisimmat asiakkaat ovat jo ostamassa siemeniä. Salaatteja voi istuttaa pidemmällä aikavälillä. Lisäksi vesialtaat ja suihkulähteet kannattaa puhdistaa ja niiden kunto tarkistaa. Pihakauppa-myymälästä löytyvät kaikki puutarhan kunnostuksen tarvikkeet. Jos jotain tuotetta ei löydy, niin se voidaan aina tilata.

Jätevesiasetus astuu voimaan maalikuussa 2016

Pihakauppa on monipuolinen yritys. Se on erikoistunut myös asiakkaiden auttamiseen ja opastamiseen. Kesämökkien ja haja-asutusten jätevesiasetus astuu voimaan maaliskuussa 2016, johon mennessä viemäriverkkoon kuulumattomien kiinteistöjen jätehuolto tulee hoitaa asianmukaisin menetelmin. Tämän jälkeen jätevesien hoitamista tullaan valvomaan tehostetusti. Tähän kysyntään Pihakauppa on valmistautunut asiantuntijapalveluillaan ja tuotetarjonnallaan. Pihakauppa järjestää yhteistyössä Biolanin kanssa esittelytilaisuuksia joissa asiakkaat saavat hyödyllistä tietoa ja apua jätevesikysymyksissä. Kauppilat painottavat, että luonnosta huolehtiminen on meidän jokaisen vastuulla. Esimerkiksi Ruotsissa jätevesiasiat ovat otettu huomioon Suomea vakavammin.

Krossin tieyhteydet tuovat runsaasti asiakkaita

Krossin sijainti ja hyvät tieyhteydet antavat hyvät edellytykset Pihakauppa-myymälän ja yrityksen toiminalle. Kauppiloiden mukaan asiakkaita riittää koko Turun seudulla ja työkeikkoja on riittänyt aina Loimaalle asti. Pääpainona on kuitenkin tarvikkeiden ja työkalujen myynti Kauppilat painottavat. Verkkokauppa palvelee luonnollisesti koko Suomea.

Robotit auttavat puutarhan nurmikon hoidossa

Tämän kevään tuleva hittituote on Kauppiloiden mukaan robottiruohonleikkuri. GARNDENA Robotti hoitaa nurmikon vaivatta säästäkin riippumatta,  vaikka tavallisesti nurmikkoa ei leikata märkänä. Robotissa on myös varashälytin. ”Naapuritkaan eivät pääse lainaamaan leikkuria tietämättäsi”, Kauppilat naurahtavat. Robotti soveltuu myös maahan putoavien lehtien silppuamiseen; Lehdet toimivat hyvänä lannoitteena. Robottiruohonleikkuri on nähtävissä toiminnassa Puutarhan Kevät 2014 messuilla Caribiassa.

Hyvät apuvälineet ja työkalut takaavat viihtyisän ja helppohoitoisen puutarhan

Puutarhan hoitamisesta voi tehdä helppoa ja jokaiselle löytyy varmasti omanlainen puutarha. Karita Kauppila mainitseekin, että helposti hoidettava puutarha vaatii hyvää suunnittelua ja investointeja. Simo mainitsee esimerkkeinä monivuotiset kasvit, kastelujärjestelmien asennus ja nurmialueen pienentäminen, jotka helpottavat huomattavasti puutarhan hoitoa. Suunnitteluaika kannattaa varata hyvissä ajoin, sillä kesää kohti mentäessä Kauppiloilla riittääkin tekemistä monessa puutarhassa.