Kaarinan Varaosa täyttää 25 vuotta Krossin Kevättuuletuksen myötä. Se vietiin kaupparekisteriin tismalleen samana päivänä vuonna 1988. Korjaamokaupan aloitti Leo Saarinen, mutta Mika Virtanen on luotsannut yritystä jo vuodesta -92. Neljäsosa omistuksesta kuuluu Henry Merisaarelle. 95 prosenttia yrityksen liikevaihdosta on business to business-kauppaa, mutta myymäläkin löytyy.

Kaarinan Varaosa muutti nykyiselle paikalleen 2011, jolloin sen toimitilat tuplaantuivat. Lisäksi äskettäin on hankittu uusi jakeluauto. Yritys työllistää viisi henkilöä. Kauppa käy tasaisesti eli liikevaihdossa ei ole suuria kuukausivaihteluja.

Tuotemerkkien kirjo onnistuu pieneltä

– Vahvoja puoliamme ovat joustavuus ja asiakastuntemus. Jokainen palveluhetki on tärkeä. Olemme osien sopivuuksien kanssa tekemisissä tukkureita enemmän ja vastuussa niistä. Kilpailu on kovaa, mutta ei ylivoimaista. Uskon, että näillä avuilla pärjäämme jatkossakin, valottaa Virtanen. Kaarinan Varaosa käyttää joustavasti viittä eri maahantuojatason tukkua, vaikka yhden tuotemerkin on toki hyvä esittää keskeistä roolia valikoimassa. Pienellä varaosamyyjällä ei esiinny kynnystä tilata eri valmistajien tuotteita.

Korjaamotukkurina toimiminen vaatii myös omaa maahantuontia erikoisosille, joka takaa riittävän ja kattavan varaosavalikoiman.

Heti aamusta pitää kiirettä

Aamuisin on aina iso jakelureitti. Kello kuuden ja seitsemän välillä blokataan tavarat blue boxeihin korjaamoille jaettaviksi. Matkaan lähdetään parin kolmen auton voimin. Paraisilla ja Paimiossa käydään puolilta päivin sekä Turussa useamminkin. Usein on toimitettava vaihtoehtoinen osa kahdelta eri valmistajalta. Toinen tulee sitten takaisin seuraavana päivänä eli palautus on kivuton. Helsingistä tilaukset ehtivät yön yli seuraavaksi päiväksi kunhan ne tehdään edeltävänä päivänä ennen kello neljää iltapäivällä.
Lisäksi Kaarinan Varaosa on onnistunut järjestämään korjaamoilleen korkeatasoisia luentoja. Esimerkiksi Metropolian autotekniikan puolelta on käynyt Tekniikan Maailmaankin kirjoittava Heikki Parviainen. Krossin päivänä näytille tulee ralliauto ja paikan päällä on makkaratarjoilu.