Nostorentin koneilla voi pelastaa vaikka kissan puusta. Miksei mieskuskeja harmita, vaikka liikenne jumittaisi Kaarinantiellä? Nostorentin konevuokraamoa pyörittävä Petri Salmela tietää vastauksen. Jonossa viihdytään, koska Nostorentin piha on täynnä kiinnostavaa katseltavaa.

– Viime keväänä hankimme uuden kaivurin ja ajoimme sen tien viereen näytille. Seuraavana päivänä sitä kysyttiin vuokralle.

Nostorent vuokraa koneita yksityisille asiakkaille sekä yrityksille. Valikoimassa on muun muassa henkilönostimia, kaivureita, pikkubusseja ja pakettiautoja. Vuokravehkeiden lisäksi Salmelalta saa ”korttikoulutuksia” eli esimerkiksi trukkikorttikoulutusta.

Kone- ja autokanta kasvaa koko ajan asiakkaiden toiveiden mukaan.

– Viime kesänä meiltä kyseltiin pieniä minikaivureita. Silloin niitä ei ollut, mutta nyt on hommattu isompien kaivurien rinnalle kaksi miniä. Trukkeja on myös kyselty, joten eiköhän sellainenkin pidä hankkia.

Nostorentin tyypillinen asiakas on omakotiasuja, jolla on kunnostustöitä. Moni on jo hoksannut, että esimerkiksi maalausurakka sujuu sutjakkaammin ja vähemmällä vaivalla liikuteltavan nostimen nokassa.

– Monenlaista hommaa voi helpottaa nostimella. Juuri vuokrasin nostimen asiakkaalle, jonka kissa oli kolmatta päivää puussa.

Nostimen käyttö ei vaadi erityisiä taitoja. Muutamasta perussäännöstä on kuitenkin syytä pitää kiinni: nostimella töitä tekevän pitää olla täysi-ikäinen, selvin päin ja turvavaljaissa.

Osassa vuokrakoneita on koukku, joten ne voi kuskata oman auton perässä kotiin. Jos ei omista koukullista autoa tai vuokraa järeämmän koneen, kuljettaa Salmela sen perille. Mutta joutuuko maksamaan lisälaskun, jos koneeseen on tullut vaikkapa maalitäpliä?

– Ei joudu. Koitan siistiä koneita vuokrausten väleissä, mutta kyllä ne aina syksyisin ovat ympäriinsä maalissa.

Nostorent osallistuu Krossin keväthuuto -tempaukseen nyt kolmatta kertaa. Ensimmäisellä kerralla päivä toi pihaan yhden uteliaan asiakkaan. Toisella kertaa heitä tuli reilut kymmenen. Salmela toivoo, että nyt lukuun saataisiin yksi nolla lisää.

– Yli sadan olisi mukava päästä. Tervetuloa!