”Nähtäiskö Seolla?”

Yksi Krossin alueen vanhimmista yrityksistä on Ketolan huoltamo, joka aloitti toimintansa 19 vuotta sitten. Krossi oli silloin lähinnä peltoa, mutta Pertti Ketola luotti kauppapaikan vetovoimaan. Uskoa antoi kaikkien huoltamoyrittäjien elinehto: tie.

 – Moottoritien linjaus oli tiedossa, ja se puolsi paikan valintaa, kertoo Pertti Ketola.

Aiemmin vuokrakiinteistöissä yrittäjinä toimineet Pertti ja Raija Ketola olivat haaveilleet omasta huoltamosta. Krossissa unelma toteutui. Unelman jakoivat myös tuolloin parikymppiset pojat Jari ja Kari, jotka ovat tehneet koko työuransa perheyrityksessä.

Kun huoltamo avasi vuonna 1992, se oli aikaansa edellä. Painopiste oli vahvasti ihmisten huoltamisessa. Raija kehitti lounaslistaa, ja myyntihyllyihin laitettiin varaosien lisäksi pitkät rivit suolaista ja makeaa naposteltavaa.

Nykyään ihmisten huoltamisesta on tullut huoltamoalan vahvin trendi. Jättimäisen liikenneaseman kassaneidiltä saakin luultavasti kummastuneen katseen, jos pyytää häntä auttamaan pyyhkijän sulan vaihtamisessa. Ketolat näkevät perinteisessä palvelussa kilpailuvaltin.

– Meillä on myynnissä edelleen paljon myös autojen huoltamiseen tarvittavaa, ja teemme myös sulkien ja lamppujen vaihtoja, kertoo Kari Ketola.

Ketolan huoltamo on toiminut useamman ketjun kanssa yhteistyössä. Nykyisin huoltamolla tankataan Nesteen polttoaineita. Aiempia yhteistyökumppaneita ovat olleet Teboil ja Seo, joka elää edelleen arkipuheessa.

– Aina välillä kuulee asiakkaiden sanovan puhelimeen, että mä olen nyt täällä Seolla, kertoo Kari Ketola.