Koeajoradasta tuli kova valtti
mönkijäkauppaan

Asiakkaat ovat vuodessa ottaneet mönkijöihin ja skootterimopoihin erikoistuneen Motoforumin omakseen. Suurta suosiota on saanut etenkin liikkeen vieressä oleva koeajorata.

— Tietääkseni millään muulla alan liikkeellä Suomessa ei ole vastaavanlaista rataa. Siellä monen asiakkaan ajatukset muuttuvat, kun mönkijöitä pääsee kokeilemaan todellisissa olosuhteissa. Mönkijöitä pitää saada ”haistaa” ja ”maistaa”, jotta löytää omiin tarpeisiinsa sopivan, yrittäjä Pauli Kuitula naurahtaa.

— Talven aikana mönkijäkauppa on käynyt täysin yli odotusten. Etenkin lumiauralla varustetuista nelivetomönkijöistä on ollut kovaa kysyntää. Mönkijöiden lisävarusteita olisi voinut myydä enemmänkin, jos niitä vain olisi ollut saatavilla.

Mullistaviakin uutuuksia markkinoille

 Kevään tullessa isojen mönkijöiden kauppa hiljenee, ja samalla alkaa lasten mönkijöiden toinen sesonki. Kevät polkaisee vauhtiin myös moposkootterikaupan. Kuitula ennustaa, että tänä vuonna kasvavaa kiinnostusta herättää muun muassa hybridimopo, joka tuli markkinoille viime vuonna. Mielenkiintoinen uutuus on sähköavusteinen maastopolkupyörä, jonka moottori on piilotettu etupyörän keskiöön. Yksi lataus riittää noin 80 kilometrin matkaan.Kevään mullistavin uutuus tulee kuitenkin Amerikan mantereelta. Se on Quadski eli mönkijän ja vesijetin yhdistelmä.

 — Quadskin pyörät saa muutamassa sekunnissa rungon sisään, kun ajetaan veteen. Laite kulkee maalla ja vedessä 70 kilometriä tunnissa. Mahdollisesti se saa maantierekisteröinninkin, Kuitula paljastaa.

— Kyseessä on täysin uusi ajoneuvo, jollaista ei ole ollut aikaisemmin. Todennäköisesti ensimmäiset markkinat ovat viranomaistaholla. Alun perin Quadskin piti tulla Suomeen jo alkuvuodesta, mutta toimitukset ovat hieman viivästyneet.

Nopean kasvun vuosi

 Kun Kuitula avasi veljensä Ahdin kanssa Motoforumin Krossiin viime keväänä, kaikki talouden mittarit olivat rankasti punaisella. Siitä huolimatta päätös oli oikea. Kauppa lähti käymään ja oheen tuli muutakin toimintaa kuten Car Care -autojen pesupalvelu ja vakuutusyhtiöitä palveleva otsonointipalvelu. Myös Motoforumin toiminta on kasvanut kovaa vauhtia.

— Meillä on myynnissä jo viisi mönkijämerkkiä ja kolme skootterimerkkiä. Meillä on toimiva huoltopalvelu, myymme renkaita ja varaosia kaikkiin edustamiimme merkkeihin sekä moniin muihinkin markkinoilla oleviin merkkeihin, Kuitula kuvailee.

— Pesupalvelu, otsonointipalvelu ja Motoforum-myymälä huoltopalveluluineen työllistävät jo neljä henkeä. Sen lisäksi meillä on nuoria työharjoittelussa jatkuvasti. Haluamme tarjota nuorille mahdollisuuden kokea onnistumista ja saada tuntumaa työelämään.

Kuitula selventää vielä, että Motoforum on hänen yrityksensä Articom Oy:n markkinointinimi. Motoforum puolestaan on Articomin yhteistyöyritys, jolla on liikkeet Helsingissä ja Seinäjoella.