Ripaus maalaisromantiikkaa tai merellistä tunnelmaa

Pelkistettyyn, suoralinjaiseen sisustukseen saa uutta ilmettä vähällä vaivalla. Ripaus romantiikkaa tai pienet väriläiskät tuovat uutta eloa kotiin. Talven jälkeen on uusiutumisen aika.

— Kevään tullessa ihmiset kaipaavat selvästi pientä piristystä kotiin. Koko sisustusta ei tarvitse uusia, sillä vähällä vaivallakin saa ihmeitä aikaan. Siihen riittävät vaikkapa värikkäät tyynyt tai keittiöpyyhkeet, sisustusliike Foggiaa pitävä Leeni Metsälä sanoo.

— Tämän kevään trendinä ovat pastellit ja melko kirpeätkin värit. Pastellisävyissä suositaan vaaleanpunaista ja vaaleanvihreää. Voimakkaissa väreissä esiin nousevat vihreä, keltainen ja jopa fuksianpunainen. Metsälä yllyttää hakemaan uutta ilmettä myös esineillä, jotka poikkeavat tyyliltään nykyisestä pelkistetystä sisustuslinjasta. Maalaisromantiikka tai merihenkisyys korostuu yksityiskohtina ja lisää kodikkuutta.

Sisustaja haluaa terassistaan yksilöllisen

 — Kun kesän grillikausi alkaa, ihmiset viettävät paljon aikaa terasseilla ja pihoilla. Myös niitä halutaan sisustaa entistä enemmän, Metsälä tietää.

— Erittäin kysyttyjä ovat muun muassa erilaiset lyhdyt, ruukut ja kukkatelineet. Ihmiset haluavat terasseistaan yksilöllisiä. Myös grillausvälineisiin panostetaan paljon. Siitä esimerkkeinä vaikkapa laadukkaat pihviveitset ja viinipullon näköiset pippurinsirottimet. Metsälän mukaan myös kesämökkien sisustamisessa ovat koittaneet uudet ajat. Enää mökille ei kuskata kaupunkiasunnossa tarpeettomaksi jääneitä huonekaluja ja muita esineitä.

— Nykyään mökillekin halutaan erilaisuutta ja pientä luksustakin. Merihenkisyys on suosittua. Usein sinne viedään pienoispurjeveneitä tai muita mereen liittyviä koriste-esineitä. Jopa köysinippuja kysytään.

Jatkuvaa uusien tuotteiden virtaa 

Puolitoista vuotta Krossin Hallimestarinkadulla toiminut Foggia peilaa edelleen ajatuksia, joita Metsälällä oli liikettä perustaessaan.

— Toimin aikaisemmin ohjaajana kädentaidon kursseilla ja kouluttauduin sisustussuunnittelijaksi. Halusin yhdistää nämä kaksi osa-aluetta, Metsälä kertoo.

— Olemme panostaneet esimerkiksi siihen, että käytämme paljon aikaa ja vaivaa erilaisten tuliaispakettien rakentamiseen.

Foggian tuotevalikoimissa on muun muassa sisustusvalaisimia, koriste- ja käyttöesineitä, lipastoja, kaappeja ja lankoja käsitöistä innostuneille. Purjeveneiden pienoismallivalikoima on todennäköisesti seudun mittavin. Suurin osa Foggian myymistä tuotteista on valmistettu käsityönä ulkomailla tai kotimaassa

— Vaikka tuotevalikoimassa on tietty runko, suuri osa siitä vaihtuu kausittain. Haemme jatkuvasti uusia tuotteita, Metsälä kertoo.

Foggian uudet tuotteet ja linjat löytyvät usein Eurooppaan suuntautuvilta matkoilta, joita Metsälä tekee valaisintukkuyrittäjänä toimivan avomiehensä Pentti Toivosen kanssa.

— Olemme hakeneet omia kanavia ja meillä on jonkin verran omaa tuontiakin. Sillä tavoin saamme pidettyä myös hinnat kohtuullisina, liikkeen takapiruksi itseään kutsuva Toivonen lisää.